Dr. Věra M.J. Novotný internist-hematoloog/transfusiespecialist

Věra Novotný gaat vanaf 1 augustus 2019 als internist-hematoloog werken bij de Vrouwenpoli Boxmeer. 

Mijn persoonlijke overtuiging: Je kunt meer dan je denkt 

Ieder mens beschikt over het unieke vermogen om zich aan te passen en zelf een authentieke plaats in te nemen bij het proces van ziek zijn. Samen kijken we naar wat nodig is voor het herstel in de context van het individuele bestaan. 

Als internist heb ik brede ervaring bij de behandeling van diverse ziektebeelden. Ik ben geïnteresseerd in leefstijlinterventie en het belang hiervan ter ondersteuning bij chronische ziekten,  en tijdens behandeling voor kanker. Ik kijk zoals elke internist dat doet en daarnaast kijk ook in detail naar je levensloop, je persoonlijke omstandigheden en je leefstijl. Dit betrek ik bij het advies dat ik geef.

Patiënten met aandoeningen op het gebied van interne geneeskunde kunnen op mijn spreekuur terecht. Ik begeleid en coach naast mensen met diverse bloedziekten, o.a. mensen met  auto-immuunziekten, suikerziekte, moeheid na de ziekte van Lyme, fibromyalgie, prikkelbaar darmsyndroom. Ook begeleid ik mensen met een burn-out.

Daarnaast heb ik specifieke ervaring op het gebied van begeleiding en coaching van mensen met chronische ziekten en begeleiding bij en na kanker. Je kunt hierbij denken aan moeheid na kanker en coaching tijdens de behandeling voor kanker. Tijdens mijn werk als internist-hematoloog in het ziekenhuis merkte ik dat er behoefte is aan zorg op maat met oog voor lichamelijke, emotionele, psychische en spirituele aspecten rond ziek zijn, waar ook ruimte is voor zingeving en leefstijl.

Ik ben opgeleid als internist-hematoloog/transfusiespecialist. Daarnaast ben ik opgeleid als immunoloog en heb diverse opleidingen gedaan op het gebied van palliatieve zorg, leefstijlinterventie, coaching en organisatiemanagement

Ik kijk graag op een holistische manier naar mensen. Naast mijn conventionele werk als internist betrek ik leefstijlinterventie en wat je zelf als patiënt kunt doen, bij het advies dat ik geef.  

Het werken bij de Vrouwenpoli geeft ruimte voor deze holistische benadering. Er is meer tijd om al deze belangrijke aspecten tijdens het spreekuur naar voren te laten. Daarnaast is het kijken naar de mens in de context van zijn bestaan belangrijk om tot een advies op maat te komen. Dit met een rol voor wat je als patiënt zelf kunt doen. 

Voor mannen en vrouwen die zelf een actieve rol willen spelen bij het proces van ziek zijn in een weg naar meer persoonlijke balans is een consult de moeite waard.

Reageren