Marijke Brouwers, Psychodynamisch Therapeut bij Vrouwenpoli Boxmeer stelt zichzelf en haar methode van werken voor.

Na puberteit, zwangerschaps- en bevallingsperiode word je vrouwenlijf opnieuw belast door gierende hormonen. Opvliegers, transpiratie aanvallen, wisselende stemmingen en slapeloze nachten zijn slechts enkele van de vele klachten waarmee zo’n 80 procent van de vrouwen tijdens deze levensfase worstelt.

Deze klachten zijn soms zó ernstig, dat je dagelijks functioneren belemmert wordt. En dát in een fase waarin zowel op mentaal, emotioneel, lichamelijk en seksueel gebied veel veranderingen plaatsvinden. Veranderingen die niet alleen jou als vrouw, maar ook je directe omgeving belasten.

Tijdens deze periode kijk je ook terug op het leven dat achter je ligt. Je vraagt je af of je alles uit je leven haalt, al je talenten benut en ga zo maar door! Onbekendheid én de taboesfeer waarin hormonale veranderingen en de hiermee samenhangende leeftijdsfase plaatsvinden, maken onzeker.

Weten dat het over gaat en dat het slechts een fase in je leven is, brengt je rust.

De overgang is hét moment om nieuwe doelen te stellen voor de tweede helft van je leven. In plaats van de overgang als crisis te ervaren, kies je voor een soort hergeboorte: je neemt het besluit om niet verbitterd te worden, maar juist vooruit te kijken naar de periode die voor je ligt! Dit door oude patronen en overtuigingen los te laten en maskers af te werpen. Zo creëer je ruimte voor persoonlijke groei, innerlijke schoonheid, wijsheid, zuiverheid én genot!

Wat je nodig hebt, is erkenning en begrip: je wilt weer stromen….

En soms heb je hierbij een duwtje nodig!

En dat duwtje kan ík je geven: ik ben Marijke Brouwers (1959). Sinds september 2013 werk ik als psychodynamisch therapeut* in Vrouwenpoli Boxmeer. Tijdens individuele therapie – eventueel gecombineerd met coaching – begeleid ik je door het transformatieproces van de overgang naar wijze vrouw. Ook werk ik met wetenschappelijk bewezen zelfhypnose methoden voor het opvangen van- en het leren omgaan met opvliegers.

De fantastische samenwerking van vrouwen- en orthomoleculair arts Barbara Havenith, tevens eigenaresse van Vrouwenpoli Boxmeer, de overige artsen, collega’s en assistentes is uniek. De holistische benadering binnen de Vrouwenpoli biedt jou als vrouw de mogelijkheid om deze levensfase te gebruiken als keerpunt in je leven……… Niets is mooier dan te worden wie je werkelijk bent: JEZELF!

Naast psychodynamische therapie en coaching, verzorg ik geaccrediteerde bijscholingen aan therapeuten, zie www.intoflow.nl/bijscholingprofessionals

*psychodynamische therapie: in balans brengen van het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Zijn deze in harmonie, dan voel je je energiek en evenwichtig. Zijn deze in disbalans dan word je – door de innerlijke strijd – vermoeid en neerslachtig. Vaak ben je je niet bewust van deze veranderde gemoedstoestand! Door verdieping van zelfinzicht en zelfbewustzijn krijg je inzicht in je eigen psychodynamische proces. Dit zelfbewustzijn maakt dat je een blijvende positieve ontwikkeling tot stand kunt brengen.

Reageren